Regulament aquatlon

REGULAMENT OFICIAL

Regulamentul oficial de organizare si desfasurare a evenimentului “H3RO – Cupa Nationala de Aquatlon – 2020”

18 septembrie 2020, Mamaia, Constanta

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ”H3RO – Cupa Nationla de Aquatlon” denumita in cele ce urmeaza “Competitia” este organizata de catre Asociatia Club Sportiv Smart Atletic si are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masa, promovarea miscarii si a unui stil de viata sanatos.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si condiţiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul http://h3ro.org/regulament/ si la locul de desfasurare a Competitiei.

Competitia se va organiza conform Regulamentului Federatiei Romane de Triatlon, concurentii trebuind sa respecte regulile prezentate in regulamentul FRTRI, cu exceptia articolelor suprapuse expres in acest regulament.

Regulamentul Federatiei Romane de Trialton se poate regasi la adresa de mai jos:

Regulamente

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia inscrierii, precum si în ziua concursului, la momentul validarii inscrierii.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia pentru amatori va avea loc in ziua de vineri, 18 septembrie 2020, in Mamaia, in zona Hotelului Rex (aria de concurs si traseele probelor sunt marcate pe harta oficiala de pe site) conform orarului detaliat in pagina de program.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza oricarui pasionat de inot si alergare, oricarei persoane careia starea de sanatate ii permite participarea la probele competitiei.

Varsta minima de participare este 9 ani.

3.2 Distante de parcurs

Concurentii vor trebui sa parcurga distante in functie de categoria de varsta. Distantele pentru fiecare proba si categorie sunt detaliate in pagina categorii si distante.

3.3. Traseul si ordinea probelor de concurs

Ordinea probelor: La H3RO ordinea probelor de concurs este INOT – ALERGARE

Traseul probelor de concurs este detaliat in pagina dedicata pe pe site-ul www.h3ro.org

Concurentii care nu respecta traseul oficial sau scurteaza traseul in orice fel, care ofera un avantaj competitiv vor fi descalificati.

Harta oficiala detaliata cu intreg traseul de concurs va fi disponibila pe site-ul oficial: http://h3ro.org/aquatlon/

Accesul spectatorilor/sustinatorilor/parintilor/tutorilor in spatiul concursului (traseu alergare, zona de tranzitie etc) in timpul desfasurarii curselor este strict interzis. Exceptie face zona de tranzitie unde concurentii pot intra in baza numarului de concurs pentru depunerea/ridicarea echipamentului de concurs conform programului oficial.

3.4. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul www.h3ro.org conform perioadelor de inregistrare si limitelor detaliata in pagina de inscriere. Transferurile sunt posibile in limita locurilor disponibile pana cel tarziu 6 septembrie.

3.5. Taxa de inscriere

Taxele de inscriere sunt prezentate pe pagina de inscriere din site-ul official www.h3ro.org

  • taxa de participare trebuie achitata in maxim 3 zile lucratoare de la completarea formularului online. In caz contrar inscrierea va fi anulata;
  • locurile nu sunt transmisibile, taxele de participare nu sunt transferabile si nici returnabile;
  • daca exista o situatie aparte (un caz de urgenta/accidentare/imposibilitate motivata de participare), locul poate fi transmis unei alte persoane; taxa de transfer in acest caz este de 60 lei.

Toti concurentii trebuie sa posede licenta FRTRI.

3.6. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere care sa ateste ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Pentru copiii participanti la aceasta competitie unul dintre parinti/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere cu privire la participare si vor declara ca participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la aceasta competitie.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de ordine, daca va fi cazul.

Zilele si orele cand pot fi depuse aceste declaratii sunt detaliate pe site-ul oficial, www.h3ro.org .

3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei.

Numerele de concurs, casca de inot si cipul de cronometrare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.

Casca de inot oficiala este obligatorie in timpul probei de inot.

Numarul de concurs va fi prevazut cu elastic si va trebui purtat in zona pieptului/abdomenului la proba de alergare, astfel incat sa fie vizibil. Numarul de participare nu poate fi alterat (taiat, decupat, impaturit) sau acoperit in nici un fel.

3.8. Ore de start

Valurile si orele de start sunt detaliate in pagina www.h3ro.org/program de pe site-ul oficial. In functie de numarul final de participant, orele de mai sus pot fi actualizate.

Orele de start si programul pot suferi modificari, iar acestea vor fi comunicate de catre organizator pe site-ul oficial (pentru cele inainte de ziua evenimentului) si prin sistemul de sonorizare pentru cele din timpul evenimentului.

3.9. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face in ordinea sosirii fiecarui participant. Se vor intocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare proba, feminin si masculin.

Pentru validarea podiumului organizatorii pot cere o copie dupa certificatul de nastere a castigatorului sau orice alt document oficial care sa ateste data de nastere a participantului. Imposibilitatea sau refuzul de prezentare a acestui document poate duce la descalificarea concurentului.

Lista categoriilor este cea detaliata in pagina categorii si distante.

3.10. Arbitrii de traseu, delegati tehnici si comisia de arbitrii

Echipa de oficiali tehnici si comisari de cursa (arbitri de traseu) este selectata de catre Delegatul Tehnic al Federatiei Romane de Triatlon si va acoperi intreaga zona de desfasurare a probelor. Acestia vor supraveghea respectarea traseului si a prezentului regulament de catre concurenti.

Orice nerespectare a prezentului regulament va fi penalizata de catre oficiali tehnici prin avertisment, penalizare de timp sau descalificare in functie de gravitatea abaterii.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

In eveniment vor fi delegati 10 arbitri FRTRI.

3.10.1 Comisia de arbitri

Comisia de arbitri va fi responsabila pentru solutionarea tuturor contestatiilor. Componenta comisiei de arbitri va fi anuntata la sedinta tehnica de dinaintea evenimentului.

3.10.2 Depunerea si solutionarea contestatiilor

Contestatiile se vor depune la biroul oficial al evenimentului aflat dupa zona de finish. Tot acolo se vor gasi si formularele de contestatie. Ele trebuiesc depuse personal de catre sportiv dupa finalizarea probei.

Solutionarea contestatiilor va fi realizata de catre comisia de arbitri.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Va fi premiata categoria open, locurile 1,2,3 Fete si Baieti unde se vor acorda si titlurile de campion national, dupa cum urmeaza:

AQUATLON

Loc Feminin Masculin
1 400 400
2 300 300
3 200 200

 

Valoare premiilor in bani este bruta, impozitele urmand sa fie achitate de organizator.

Vor fi premiate si locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta. Pe langa premii, castigatorii vor primi cupe si diplome.

Toţi participanţii vor primi diplome electronice de participare, medalie de finisher, cip de cronometrare si tricou. Inclusiv cei care sunt DNF sau DNS.

DNF – did not finish (nu a terminat)

DNS – did not start (nu a luat startul dar este inscris)

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia Club Sportiv Smart Atletic care se ocupa de implementarea evenimentului. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla in apropierea zonei de start/sosire.

5.2. Conditii administrative exceptionale

In cazul de situatii extraordinare care previn desfasurarea in siguranta a evenimentului (ex: conditii meteo extreme) ce nu pot fi prevazute evenimentul va fi amanat sau chiar anulat.

In cazul amanarii sau anularii evenimentului taxele de participare nu sunt returnabile. In cazul anularii evenimentului participantii vor primi kitul de participare integral.

5.3. Conditii administrative (generale)

In conformitate cu legislaţia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Rezultatele interimare vor fi publicata dupa data de 21 septembrie 2019 pe site-ul oficial.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in parc sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in zonele special amenajate.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

eveniment avizat de:

FEDERATIA ROMANA DE TRIATLON