Clasament open feminin la Mamaia – Junioare | Sprint | Olimpic

Dragi concurente la Triathlon Challenge Mamaia 2011,

Ne-am bucurat foarte mult sa vedem 31 de fete participante la probele individuale (5 junioare, 16 sprint, 10 olimpice). Decizia noastra, a clubului Smart Atletic, pentru triatlonul de la Mamaia a fost sa avem un clasament open feminin. Regulamentul concursului prevede organizarea clasamentului pe categorii de sex si de varsta. In plus, putem alcatui categorii pe criterii subiective (asta poate insemna: cel mai tanar, cel mai in varsta, cel mai burtos, etc.) Aceasta diferentiere s-a respectat intocmai.

Exista 2 motive care au stat la baza deciziei de open feminin (decizie regulamentara, si ca parte a Bioeel Grand Prix):

  1. Nu a existat o concurenta foarte mare: la 5 – 16 – 10 participante, o spargere a clasamentului in categorii de varsta cu locurile 1-3 ar fi insemnat ca aproape toate fetele sa fi fost pe podium. Asta nu ar fi fost ceva rau. Si, cu siguranta, pentru multe participante ar fi fost o motivatie suplimentara. Dar asa, ati putut simti concurenta.
  2. Ne-am dorit foarte mult sa exersam o motivare mai deosebita, printr-un premiu mare, tocmai la proba sprint feminin. Din partea BikeXpert am oferit aici o bicicleta CUBE in valoare de 1000 Euro. Cel mai mare premiu al triatlonului a mers catre o categorie, la feminin. Ca semn de apreciere, admiratie si incurajare.

NB: Ca parte din Grand Prix, s-a realizat punctajul si la feminin pe categorii de varsta.


Asadar, aceasta este motivatia noastra. Nu spunem ca e una corecta sau gresita. Asa ne-am propus sa facem anul acesta. Pentru ca Triathlon Challenge este si va ramane un concurs pentru toata lumea, chiar ne intereseaza sa stim daca va simtiti mai motivate stiind ca va bateti pentru un podium pe categorii de varsta (cu alte 2-3 fete) sau e motivatia mai mare atunci cand concurenta inseamna un open de 10-20 persoane.

Am deschis in acest sens un poll pe pagina de Facebook, unde va rog sa votati. De asemenea putem dezbate subiectul pe Facebook, unde va fi exportat intr-un topic. Rugamintea mea este sa avem o dezbatere constructiva si sa lasam rautacismele acasa. Noi chiar va apreciem si vrem sa ne mandrim cu voi, fetele din Romania care fac triatlon.

Daca in urma dezbaterii vom ajunge la concluzia ca e mai motivant pe categorii de varsta, indiferent de concurenta, Triathlon Challenge Mamaia si Bucuresti 2012, asa va fi. De asemenea, pentru 2012, avand in vedere numarul foarte mare de stafete care au participat anul acesta (100), vom face divizare pe categorii: feminin, mixt, masculin.

Related Posts

Leave a comment