Constanta ETU Sprint Triathlon European Cup – rezultate

H3RO by TriChallenge, cel mai mare eveniment de triatlon din Sud-Estul Europei, a găzduit anul acesta un eveniment major în calendarul competițional continental – Constanța ETU Sprint Triathlon European Cup, care a confirmat importanța în creștere a României ca organizator de evenimente relevante internațional, dar a și adus puncte importante pentru sportivii români.

Competiția din Mamaia a atras, la start nu mai puțin de 51 de sportivi de elită la masculin și 20 dintre cele mai puternice sportive de elită la nivel continental, la feminin.

Cupa europeană de sprint H3RO by TriChallenge 2019 a fost fost adjudecată, la masculin, de către Samuel Dickinson, urmat de Calum Johnson și Levente Karai. La feminin, s-au impus Yuliya Yelistratova, Marlene Gomez-Islinger și Alessia Orla.

Samuel Dickinson - cupa europeana sprint Constanta H3RO by TriChallenge
Samuel Dickinson – locul 1. Foto: Radu Cristi
H3RO by TriChallenge 2019 - podium cupa europeană masculin
Podium cupa europeană. Foto: Radu Cristi
Yuliya Yelistratova - locul 1 cupa europeană Constanța H3RO by TriChallenge 2019
Yuliya Yelistratova – locul 1. Foto: Radu Cristi
H3RO by TriChallenge 2019 - podium fete cupa europeana
Podium fete, cupa europeană. Foto: Radu Cristi

Pentru România, cei mai bine clasați sportivi au fost Antoanela Manac (locul 9) și Felix Duchampt (locul 17), sportiv în curs de naturalizare, care a concurat sub steagul intermediar ITU.

Antoanela Manac - H3RO by TriChallenge 2019
Antoanela Manac. Foto: Radu Cristi
Felix Duchampt - H3RO by TriChallenge 2019
Felix Duchampt. Foto: Radu Cristi

Toți triatloniștii români au terminat cursa:

  • Nicolae Șeitan, locul 36
  • Erick Rogoz Lorincz, locul 41
  • Alexandru Ion, locul 45
  • Cătălin Romaș, locul 47

Dintre cei 51 de sportivi la masculin au terminat cursa 47. Din păcate, la fete, singura sportivă care nu a trecut linia de finish a fost o româncă, Delia-Oana Dudău.

Rezultatele complete pot fi consultate pe site-ul triathlon.org.

H3RO by TriChallenge a aliniat la start în weekendul 20-22 septembrie peste 1.300 de participanți, inclusiv 200 de sportivi veniți din toate colțurile lumii, ce au reprezentat 38 de țări. Categoria Elite a atras 78 de sportivi, aflați la cel mai înalt nivel de performanță la nivel global.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul a 100 de voluntari, 60 de membri ai staff-ului de organizare, 40 de agenți de pază și stewards de traseu. 

H3RO by TriChallenge powered by Telekom Sport este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de către ACS SMARTATLETIC, iar valoarea totală a proiectului este de 538.500 de lei.

Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene.


           

Related Posts

Leave a comment