Măsuri de siguranță specifice în contextul CoVid-19 

H3RO 2020

La această ediție, mai mult ca oricând trebuie să avem grijă unii de alții și împreună să respectăm regulile de siguranță. Te rugăm să parcurgi măsurile speciale specifice în contextul Covid implementate la H3RO 2020.

REGULI GENERALE

Intrarea în zonele de eveniment se va face după trecerea prin triajul epidemiologic.

Conform prevederile legale în vigoare la aceasta dată accesul și participarea persoanelor a căror temperatura depaseste 37,3 °C nu este permisă.

În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3 °C, aceasta se raportează către medicul coordonator al competiţiei în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a direcţiei de sănătate publică şi a celorlalte autorităţi competente.

Vă rugăm să vă monitorizați starea de sănătate. În cazul în care prezentați simptome specifice COVID 19 (temperatură peste 37.3° Celsius, tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) vă rugăm să anunțați medicul de familie și să nu vă prezentați la competiție.

În zonele de eveniment te rugăm să porți mască în afara momentelor când nu ești în cursă. În caz contrar va trebui să te rugăm să părăsești zona de eveniment.

Vom amplasa în mai multe locuri în cadrul evenimentului dispensoare cu dezinfectant pentru igienizarea a mâinilor. Te rugăm să le folosești cu încredere și să ai în vedere igienizarea mâinilor cât mai frecvent.

Pentru a reduce pe cât posibil numărul de persoane din zona de eveniment te rugăm ca de data aceasta susținătorii tăi să rămână acasă și să te felicite după eveniment.

Te rugăm să respecți regulile de igienă:

  • Strănutul /tușitul în pliul cotului sau folosind batiste
  • Evită atingerii ochilor, nasului și a gurii
  • Fără contactul fizic (strângeri de mână, îmbrăţişări) în toate momentele de la eveniment (înainte, în timpul cursei sau după) atât cu alți concurenți cât și cu alte persoane de la eveniment (arbitri, voluntari, organizatori, staff, parteneri)

DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Vei primi prin email declarația pe proprie răspundere ce conține și chestionarul legat de COVID. Te rugăm să vii cu ea completată la ridicarea kitului. Fără ea nu vei putea intra în zona de eveniment.

[ DESCARCA AICI ]

RIDICAREA KITULUI

Ridicarea kitului se va face în aer liber în parcarea din fața hotelului Rex. 

Accesul în zona de predare se va face trecând printr-un filtru de triaj și va fi permis în număr limitat.

Pentru persoanele care așteaptă intrarea în zona de predare kituri se va realiza un culoar de așteptare pe care vă rugăm să păstrați distanțarea fizică de 2m.

ȘEDINȚA TEHNICĂ

Pentru a limita aglomerațiile de persoane nu va avea loc o ședință tehnică fizică.Toate informațiile vor fi transmise prin email și canalele oficiale ale evenimentului (website / pagină facebook).

CHECKIN / CHECKOUT TRANZITIE

Purtatul maștii de protectie este obligatorie la intrare și pe toata durata sederii în tranziție pentru procedurile de checkin si checkout. 

Vă rugăm să aveți asupra voastra masca la intrarea în tranziție atât dimineață înainte de cursă cât și după cursă.

Verificarea bicicletelor la intrarea în zona de tranziție se va face doar vizual de către arbitri. Te rugăm să urmezi recomandările acestora pentru ca acest proces să se producă cât mai ușor. Acest lucru presupune să ai mâinile libere pentru a demonstra funcționalitatea manetelor de frănă.

Te rugăm ca preluarea echipamentelor din zona de tranziție să fie realizată într-un sac de unică folosință. Acesta trebuie sigilat și mâinile dezinfectate după operațiune.

Sensul de deplasare in tranzitie este obligatoriu dinspre intrare catre iesire.

REGULI GENERALE ÎN TIMPUL CURSEI

În timpul cursei toți concurenții vor încerca să păstreze distanța între ei.
Pentru înot este doar o recomandare, la ciclism se vor aplica distanțele specifice curselor NO-DRAFT. În cazul probei de alergare concurenții vor trebui să nu alerge paralel unul langa celalalt. Concurentii vor trebui sa alerge unul in spatele celuilalt cu pastrarea unei distante minime de 5 metri intre ei. 

Este interzisă eliminarea salivei în traseul de concurs, acest lucru este posibil doar prin apropierea de marginea traseului și eliminarea salivei în afara traseului pentru a limita riscul de infecție.

START ÎNOT

Startul la înot va fi dat în regim “rolling start” ce va presupune aranjarea concurenților în șir indian păstrând distanța de 1.5m între ei cu start la 3 secunde.

Cursa va fi cronometrata pe timpul net (contratimp) asta înseamnă că timpul tău va porni doar după ce treci de covorul de start.

Pentru păstrarea distanței vă rugăm ca pe plajă să se prezinte doar concurenți de la probă ce urmează să aibe startul cu maxim 20 minute înainte.

PUNCTELE DE ALIMENTARE

Pentru a fii în siguranță diversitatea produselor de la punctele de alimentare/recovery va fi limitată pentru a oferi produse individuale.

Proba de ciclism

Va fi disponibil un punct de alimentare doar pentru concurenții de la proba de Half unde se vor oferii bidoane cu apă și izotonic.

Proba de alergare

Apa de la punctul de alimentare se va oferi în sticle individuale. 

În afara de aceasta, la punct veți găsi isotonic și ciocolată ambalată individual.

Zona de recovery după finish

La finish, fiecare participant va primi o sticlă de apă, pepsi și un baton.

REGULI SPECIFICE CICLISM

FINISH

După finish te rugăm sa parasesti cat mai repede posibil zona de finish si să treci  catre zona de recovery unde să te alimentezi, apoi să încerci să părăsești zona de recovery pentru a nu crea aglomerație în această zonă.

In zona de finish nu va fi posibil sa te opresti pentru poza de finisher sau sa iti astepti prietenii care inca se afla pe traseul de concurs.

Te rugăm să încerci să mergi apoi către zona de tranziție (dacă aceasta este deschisă) pentru a ridica bicicleta.

CLASAMENT ȘI PREMIERE

Fiind vorba de start decalat, clasamentul va fi realizat în regim de contratimp. Asta însemnând că poziția din clasament se poate actualiza în funcția de timpul realizat de alți concurenți care sosesc după finish-ul tău.

Pentru a limita aglomerația de persoane anul acesta nu va exista festivitatea de premiere la fața locului.