Măsuri de siguranță specifice în contextul CoVid-19 

La această ediție, este extrem de importat să avem grijă unii de alții și împreună să respectăm regulile de siguranță. Pentru acest lucru vom implementa procese și proceduri pentru a ne menține pe toți în siguranță – participanți, voluntari, arbitri și echipa de organizare.

Măsuri suplimentare vor putea fi implementate și comunicate de către organizatori în funcție de indicațiile autorităților competente și de evoluția normelor incidente, pe pagina de Facebook și pe siteul oficial h3ro.org prin participare, concurenții acceptă și își asumă respectarea acestor măsuri.

Te rugăm să parcurgi măsurile speciale specifice în contextul Covid implementate la H3RO 2021.

5803966_checklist_clipboard_task_todo_icon

Filtru epidemiologic

Toți participanți vor trebui să prezinte un certificat digital COVID sau să realizeze un test rapid la fața locului oferit gratuit de organizatori (vezi program pentru testare)

5803970_distance_distancing_rules_safety distance_social distancing_icon

Distanțare socială

Pe tot parcursul evenimentului, participanții sunt încurajați să păstreze distanța socială pe cât posibil.

5803995_cleaning_sanitary_soap_wash hands_icon

Dezinfectarea mâinilor frecvent

În zona de eveniment vor fi amplasate zone cu dispensere de dezinfectant. Vă rugăm să le folosiți cu regularitate.

REGULI GENERALE

Intrarea în zonele de eveniment se va face după trecerea prin triajul epidemiologic.

Conform prevederile legale în vigoare la aceasta dată accesul și participarea persoanelor a căror temperatura depaseste 37,3 °C nu este permisă.

Vă rugăm să vă monitorizați starea de sănătate. În cazul în care prezentați simptome specifice COVID 19 (temperatură peste 37.3° Celsius, tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) vă rugăm să anunțați medicul de familie și să nu vă prezentați la competiție.

Vom amplasa în mai multe locuri în cadrul evenimentului dispensoare cu dezinfectant pentru igienizarea a mâinilor. Te rugăm să le folosești cu încredere și să ai în vedere igienizarea mâinilor cât mai frecvent.

Pentru a reduce pe cât posibil numărul de persoane din zona de eveniment te rugăm ca de data aceasta susținătorii tăi să rămână acasă și să te felicite după eveniment.

Te rugăm să respecți regulile de igienă:

 • Strănutul /tușitul în pliul cotului sau folosind batiste
 • Evită atingerii ochilor, nasului și a gurii
 • Fără contactul fizic (strângeri de mână, îmbrăţişări) în toate momentele de la eveniment (înainte, în timpul cursei sau după) atât cu alți concurenți cât și cu alte persoane de la eveniment (arbitri, voluntari, organizatori, staff, parteneri)

TRIAJ EPIDEMIOLOGIC

Pentru a putea participa la eveniment, toți participanții (concurenți, voluntari, staff) vor trece printr-un triaj epidemiologic.

Este interzis accesul persoanelor:

 • Care prezintă febră >38 grade C, tuse, cefalee, pierderea gustului/mirosului
 • Au avut un contact COVID-19 în ultimele 14 zile
 • Au călătorit într-o zonă roșie în ultimele 14 zile

Accesul este permis doar prin următoarele metode:

 1. Prezentarea unui Certificat digital european COVID-19
  Certificatul poate fi emis prin intermediul platformei oficiale certificat-covid.gov.ro pentru persoanele care:
  –  au fost vaccinate cu schemă completă
  – au trecut prin boală
  – au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 H
 2. Realizarea unui test rapid la fața locului
  Testul este oferit gratuit de către organizatori și este realizat de un operator avizat de Ministerul Sănătății.Datele persoanelor cu rezultate pozitive vor fi comunicate către autoritățile competente în vederea aplicării măsurilor de protecție și combatere în vigoare.Toate rezultatele testelor vor fi raportate statistic către autoritățile competente în vederea aplicării măsurilor de protecție și combatere a bolilor transmisibile, în vigoare la momentul testării.

Brățări de acces (filtru epidemiologic)

După efectuarea triajului prin una din metodele de mai sus, participanții vor primi o brățară colorată care le va permite accesul în zonele de eveniment restricționate. Bratara trebuie pastrata pana la finalul evenimentului.

DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Vei primi prin email declarația pe proprie răspundere ce conține și chestionarul legat de COVID. Te rugăm să vii cu ea completată la ridicarea kitului. Fără ea nu vei putea intra în zona de eveniment.

[ DESCARCA AICI ]

RIDICAREA KITULUI

Ridicarea kitului se va face în aer liber în parcarea din fața hotelului Rex.

Accesul în zona de predare se va face trecând printr-un filtru de triaj și va fi permis în număr limitat.

Pentru persoanele care așteaptă intrarea în zona de predare kituri se va realiza un culoar de așteptare pe care vă rugăm să păstrați distanțarea fizică de 2m.

ȘEDINȚA TEHNICĂ

Pentru a limita aglomerațiile de persoane nu va avea loc o ședință tehnică fizică. Toate informațiile vor fi transmise prin email și canalele oficiale ale evenimentului (website / pagină facebook). Verfică ghidul de participare de aici.

CHECKIN / CHECKOUT TRANZITIE

Purtatul maștii de protectie este obligatorie la intrare și pe toata durata sederii în tranziție pentru procedurile de checkin si checkout. 

Vă rugăm să aveți asupra voastra masca la intrarea în tranziție atât dimineață înainte de cursă cât și după cursă.

Verificarea bicicletelor la intrarea în zona de tranziție se va face doar vizual de către arbitri. Te rugăm să urmezi recomandările acestora pentru ca acest proces să se producă cât mai ușor. Acest lucru presupune să ai mâinile libere pentru a demonstra funcționalitatea manetelor de frănă.

Te rugăm ca preluarea echipamentelor din zona de tranziție să fie realizată într-un sac de unică folosință. Acesta trebuie sigilat și mâinile dezinfectate după operațiune.

Sensul de deplasare in tranzitie este obligatoriu dinspre intrare catre iesire.

REGULI GENERALE ÎN TIMPUL CURSEI

În timpul cursei toți concurenții vor încerca să păstreze distanța între ei.
Pentru înot este doar o recomandare.

În cazul probei de alergare concurenții vor trebui să nu alerge paralel unul langa celalalt. Concurentii vor trebui sa alerge unul in spatele celuilalt cu pastrarea unei distante minime de 5 metri intre ei.

Este interzisă eliminarea salivei în traseul de concurs, acest lucru este posibil doar prin apropierea de marginea traseului și eliminarea salivei în afara traseului pentru a limita riscul de infecție.

START ÎNOT

Startul la înot va fi dat in serii diferite dupa proba. Concurentii sunt rugati sa pastreze distanta intre ei pana la momentul startului.

Pentru păstrarea distanței vă rugăm ca pe plajă să se prezinte doar concurenți de la probă ce urmează să aibe startul cu maxim 20 minute înainte.

PUNCTELE DE ALIMENTARE

Pentru a fii în siguranță diversitatea produselor de la punctele de alimentare/recovery va fi limitată pentru a oferi produse individuale.

Proba de ciclism

Va fi disponibil un punct de alimentare doar pentru concurenții de la proba de Half unde se vor oferii bidoane cu apă și izotonic.

Proba de alergare

Apa de la punctul de alimentare se va oferi în sticle individuale.

În afara de aceasta, la punct veți găsi isotonic și ciocolată ambalată individual.

Zona de recovery după finish

La finish, fiecare participant va primi o sticlă de apă, pepsi și un baton.

REGULI SPECIFICE CICLISM

FINISH

După finish te rugăm sa parasesti cat mai repede posibil zona de finish si să treci  catre zona de recovery unde să te alimentezi, apoi să încerci să părăsești zona de recovery pentru a nu crea aglomerație în această zonă.

In zona de finish nu va fi posibil sa te opresti pentru poza de finisher sau sa iti astepti prietenii care inca se afla pe traseul de concurs.

Te rugăm să încerci să mergi apoi către zona de tranziție (dacă aceasta este deschisă) pentru a ridica bicicleta.

CLASAMENT ȘI PREMIERE

Premierea va avea loc fizic.

Pentru a limita aglomerația de persoane toti participantii vor fi rugati sa pastreze distanta de minim 1 metru in zona de premiere.