Cum a fost la conferinta de la Paris

La Comité National Olympique Sportif Français (C.N.O.S.F), au participat președinții și reprezentanții celor 33 de federații de triatlon din Europa, alături de 15 comitete de organizare locale, printre care și Clubul Sportiv Smart Atletic. Federaţia Română de Triatlon (FRTRI) a fost nominalizata in primele trei federaţii naţionale aflate în programul de dezvoltare al Uniunii Europene de Triatlon (ETU).

2016-01-16 09.26.07 2016-01-16 10.02.58-1 2016-01-16 21.16.50

Din partea Clubului Sportiv Smart Atletic a participat Gabriel Solomon, iar Federatia Romana de Triatlon a fost reprezentata de Peter Klosz. La conferinta a fost si prezent si Clubul Master Ski&Bike, organizatorul Campionatului European de Cross Duathlon, reprezentat prin Adina Dusa. În cadrul seminarului destinat organizatorilor cupelor europene de triatlon din 2016, au fost puse la punct detaliile tehnice și de logistică necesare desfășurării în bune condiții a evenimentelor de acest tip. De asemenea, Gabriel Solomon a participat la un schimb de experiență între organizatorii de triatloane europene.

Marisol Casado, președintele Uniunii Internaționale de Triatlon, s-a adresat delegaților în deschiderea conferinței și a explicat cât de entuziasmată a fost de faptul că Europa a fost un nucleu de succes al mișcării de triatlon mondiale și că regiunea se află în „top-ul top-urilor” în ceea ce privește evenimentele de profil și numărul atleților. Ea a mulțumit nenumăraților „eroi neștiuți” care fac parte din diversele comitete și care, în ciuda locurilor lor de muncă full-time, sunt capabili să-și dedice multe ore din timpul lor pentru a se asigura că triatlonul este cunoscut și are succes.

Renato Bertrandi, președintele ETU, a deschis în mod oficial conferința și a explicat programul, înainte de a accentua câteva dintre succesele înregistrate în 2015, pentru a recunoaște apoi și câteva pierderi dureroase. Privind cu speranță calendarul competițional din 2016, Bertrandi s-a arătat entuziasmat de numărul mare de evenimente care vor avea loc în anul olimpic 2016.

Impresii de la conferinta gasiti si aici.

Related Posts

Leave a comment