Triathlon Challenge Mamaia 2015 devine Cupa Europeana Premium: fond de premiere dublu, sportivi de top, puncte in plus pentru clasificarea continentala

Editia 2015 a Triathlon Challenge Mamaia se anunta una exploziva prin premiile puse la bataie, calitatea participantilor, locul de desfasurare si mai ales miza europeana. In acest an, triatlonul de la Marea Neagra este Cupa Europeana Premium.

Evenimentul este cu atat mai important cu cat au loc maximum trei evenimente premium pe an la nivel de continent. In 2015, vor fi doar doua cupe premium in Europa – Triathlon Challenge Mamaia si Holten Triathlon, fapt ce plaseaza tara noastra in topul tarilor cu un potential enorm de crestere din punct de vedere sportiv si competitional. Triathlon Challenge Mamaia este etapa finala (a sasea) din Romanian Triathlon Series.

Trichallenge-Mamaia-ETU-2015De la Cupa Europeana la Cupa Mondiala

La cea de a VII-a editie a Triathlon Challenge Mamaia, participanti din peste 20 de tari se vor lupta pentru un fond de premii dublu fata de anul trecut, adica 25.000 de euro! De asemenea, punctajele in clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normala la 400 pentru cupa premium. Avem astfel garantia ca la Mamaia se vor intrece unii dintre cei mai buni triatlonisti din lume. In lista punctelor ITU, cupa europeana si cupa premium au acelasi numar de puncte pentru castigator, adica 200 de puncte.

Cupa Premium este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. Triathlon Challenge a aratat ca poate face fata provocarilor logistice si de organizare si va demonstra anul acesta ca este o competitie demna de triatlonistii cei mai buni din lume.

Inscrierile sunt in toi pe site-ul european oficial si lista celor inscrisi poate fi consultata acolo in orice moment. Pana la momentul redactarii, erau inscrisi peste 70 de băieti si 15 fete. Romania va fi reprezentata de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu si Antoanela Manac.

Alexandru Diaconu (28 de ani) a participat la primul triatlon in 2004, la Timisoara. Competitiile lui preferate sunt IronMan, deoarece il forteaza sa-si depaseasca limitele. Diaconu este mandru de rezultatele obtinute la doua competitii: cursa de Ironman din 2009 (locul 19) si Campionatul Mondial de HalfIronman din LasVegas 2011 (locul 13 la categoria de varsta).

Antoanela Manac (20 de ani) este legitimata la CS Atena Constanta si este campioana nationala si balcanica la duatlon, vicecampioana nationala la triatlon si a obtinut locul 11 la Cupa Europeana de la Alanya. In 2014, a obtinut locul 1 la Triathlon Challenge Mamaia, proba sprint.

Mamaia Premium ETU European Cup este organizata cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon.

Related Posts

Leave a comment