Despre H3RO MAMAIA, rezultate si organizare

H3RO Mamaia, a fost gazada a trei campionate nationale si o cupa a Romaniei

H3RO Mamaia, a fost organizat anul acesta în condiții speciale, din cauza pandemiei Covid19. Au fost luate toate măsurile impuse de situația specială în care ne aflăm, astfel încât cursa să poată avea loc în condiții de maximă siguranță pentru sportivi.

Timpii nu au fost cei mai buni, deorece vantul de la proba de bicicleta si curentii de la proba de inot au influentat performantele sportivilor.

CN STANDARD (olimpica)

Proba olimpică de la H3RO Mamaia 2020 a fost câștigată, la masculin, de către Daniel Attila (Tri-aluta) la o distanta considerabila fata de Manuel Kergoat (Unstoppable Sport Club), locul 3 fiind ocupat de către Radu Oțelea (Steaua București).

La feminin s-a impus Reka Balint, Urmată de către Tamara Dogariu (Seven Sport Club) și Iulia Florea (Unstoppable Sport Club).

CN SPRINT

La proba sprint cursa a fost strânsă, la categoria open, locul 1 revenindu-i lui Nicolae Șeitan (CS Olimpia), care a avut o diferență de doar șase secunde față de ocupantul locului 2, Erick Rogoz (CS Politehnica Cluj). Locul 3 a fost ocupat de către Adrian Remzing (CS Aquasport Timișoara).

La categoria Juniori masculin, a fost o lupta frumoasa unde Erick Rogoz (CS Politehnica Cluj) a iesit invingator devansandui detast pe Adrian Remzing (CS Aquasport Timișoara) si pe Stratulat Albert (Danube Swim Club)

Categoria U23 masculin, a fost castigata din nou de Nicolae Șeitan (CS Olimpia), pe locul 2 venind Chis Andrei, respectiv Florecu Mihnea locul 3

La open feminin, s-a impus Antoanela Manac, sportivă aflată în programul de pregătire FRTRI pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Locul 2 a fost ocupat de către Alice Perjoiu (Seven Sport Club). Locul 3 a fost adjudecat de către Andreea Iordache (ACS Master Swim & Tri).

La categoria Juniori feminin, Perjoiu Alice (Seven Sport Club) a castigat detasat, devansandule pe Andreea Iordache (ACS Master Swim & Tri), loc 2, locul 3 fiind adjudecat de catre Scurtu Alexia.

De mentionat la acesta categorie,este faptul ca Delia Dudau, a fost nevoita sa abandonez din cauza unei probleme de sanatate.

 

CN SUPERSPRINT

Proba de supersprint, categoria Open a fost câștigată de către Cristian Tranulea (CS Steaua), care a fost urmat de către Carol Popa (Acs Atena) și Cătălin Sviderski (CS Politehnica Cluj).

La categoria Cadeti Masculin, am avut parte de o lupta frumoasa intre Carol Popa (Acs Atena) locul 1 și Cătălin Sviderski (CS Politehnica Cluj) locul 2, locul 3 fiind castigat de Petre Raul (Acs Atena)

La fete open s-a impus Casia Damian (Trident Sport Club), urmată de Ariana Chiș (CS Politehnica Cluj) loc 2 si Rebecca Neagu (Seven Athletic) loc 3.

La categoria Cadeti Feminin titlul a fost adjudecat de Chis Ariana (CS Politehnica Cluj), urmata de Rebecca Neagu (Seven Athletic), urmata de Cralea Andreea Denisa (Aqua Vita Delta Tulcea)

 

CN MEDIE (HALF)

La Campionatul National de Proba Half, titlul a fost adjudecat, la masculin, de către Alex Ion (Unstoppable Sport Club), urmat de Alex Toma și Beres Hunor (Unstoppable Sport Club). La feminin, s-au impus Andreea Călugăru, Beatrice Ologeanu (Unstoppable Sport Club) și Adel Koter.

Câștigătorul ediției H3RO Mamaia 2019, Andrei Vrabii, s-a clasat pe locul 17, fiind afectat de probleme stomacale și dureri de spate.

Important de mentionat este ca, la masculin, aceasta a fost cea mai disputata proba si concurenta a fost foarte mare pentru un loc pe podium fapt care nu poate decat sa dezvolte aceasta proba pe termen lung.

Topul 10 al celor mai buni sportivi a fost completat de către următorii:

  • locul 4, Mihai Vigariu (Smart Atletic)
  • locul 5, Andrei Dan Dudu (Seven Sport Club)
  • locul 6, Ruslan Uja (Ontrisports)
  • locul 7, Răzvan Ene (Unstoppable Sport Club)
  • locul 8, Andrei Donciu
  • locul 9, Alexandru Bălan
  • locul 10, George Murar (Seven Sport Club)

La feminin H3RO Half au mai participat Adela Chiș (locul 4), Oana Burz (locul 5), Ana Săftiuc (locul 6) și Cătălina Bocan (locul 7).

In cazul in care gasiti erori in clasament va rugam sa scrieti pe adresa: vlad.stoica@triatlonromania.ro

Cele 3 campionate nationale si o cupa a Romaniei din cadrul H3RO Mamaia, au adunat la start aproape 500 de sportivi, participarea masiva fiind limitatata si restrictonata de pandemia Covid19.

„In acest eveniment am avut un rol dublu, cel de organizator si cel de Presedinte Interimar al FRTRI. In calitate de organizator, anul acesta am vrut sa zic STOP. Dificultatea organizarii unei astfel de competitii in conditii asa grele, asumarea unui asemena risc, lipsa sponsorilor, implicit riscul financiar si nu in ultimul rand restrictia la nivel de numar de participanti si la nivel de public, fiind doar cateva motive pentru care voiam ca anul acesta sa numai organizam nimic. Numai ca in calitate de oficial FRTRI, mi-am data seama ca daca nu organizam aceste campionate, comunitatea noastra va avea foarte mult de pierdut, in special cadetii si juniorii dar si age-grouperii care nu au avut competitii anul acesta. Fara competitii orice sport isi pierde sportivii.

Odata luata decizia de a organiza aceste Campionate Nationale, am ramas uimit de reactia partenerilor, sponsorilor, staff-ului nostru, parintilor de sportivi si furnizorilor nostrii care s-au activat si ne-au sprijinit sa ducem pana la capat, cu succes aceasta „nebunie”.  Au fost sponsori de traditie precum Skoda care desi a avut un an dificil, a reusit sa ne ajute cu o suma de bani, mai mica de decat in anii trecuti,  dar suficienta cat sa acoperim o parte din cheltuiala gardurilor si integral cheltuiala medaliilor turnate de finisher. Cu ajutorul Hidroelectrica am reusit sa achitam restul cheltuielii legata de garduri. Trisport ne ajuta cu premiile care anul acesta vor fi vouchere valorice 2xu in valuare de 8000 lei, Powerbar a reusit, desi a avut un an foarte greu, sa ne ajute cu bidoane si produse pentru zonele de revitalizare, iar Dendrio a achitat serviciile de mecanica de bicicleta pentru participanti. Virgin Radio ne-au ajutat cu un punct de sonorizare si cu DJ.

La fel de impresionat am fost de furnizorii nostrii de sonorizare Karma Audio si de cei care ne ofera serviciile de salvare marina, care nu ne-au luat nici un ban. Prietenii nostrii de la Media Story ne fac un video gratuit al evenimentului (nu au conceput sa fie organizat un H3RO fara sa aiba un video special). Fotografii voluntari au fost Radu Cristi şi Laurenţiu UngureanuCronometraj.ro  ne-a asigurat partea de cronometraj electronic la un pret foarte bun. TYR ne-a oferit castile de inot pentru proba Half iar Tonis Play ne-au oferit 2000 lei pentru premii. Parintii si antrenorii au facut voluntariat in cadrul acestui eveniment si nu in ultimul rand, staff-ul nostru a raspuns la apel si au venit voluntari. Delegații tehnici FRTRI au facut tot posibilul sa avem parte de o cursa corecta și echitabilă și au fost la cel mai înalt nivel.

Primaria Municipiului Constanta, chiar daca nu a reusit sa ne sprijine financiar, a mobilizat toate departamentele si autoritatile, astfel am avut Jandarmi, Politie si Politie Locala la fiecare trecere de pietoni. In plus am avut si un echipaj SMURD. Directia de Sport a Județului Constanța a fost la înălțime și, pe lângă parteneriatul avut, au ajutat cu tot ce au avut la dispoziție pentru buna desfășurare a evenimentului.

Initial previzionasem o pierdere de cca 35 000 de lei, dar cu tot acest sprijin am ramas cu cca 4000 de lei pe care am sa-i dau ca premii.

Am enumerat aceste lucruri deorece vreau sa subliniez ca asta insemana sa fim o comunitate stransa si unita care l-a greu se ajuta si trece peste perioade dificile. Imi doresc in acest spirit sa ne dezvoltam in continoare si  calea pe care o urmam sa fie una bazata pe prietenie, intrajutorare, fair play si respect. Cred cu tarie ca viitorul sta in astfel de comunitati unite.

Tin cu aceasta ocazie sa multumesc tuturor pentru sprijinul oferit.” a declarat Vlad Stoica, Presedinte Interimar FRTRI

Rezultatele oficiale le gasiti aici: h3ro.org/rezultate/

Photo Credits Laurenţiu Ungureanu şi Radu Cristi

Related Posts

Leave a comment