H3RO by TriChallenge: multipli campioni europeni si o campiona mondiala, pe lista sportivilor de elită înscriși la start

Organizatorul celei mai mari competiții de triatlon din Sud-Estul Europei anunță astăzi că numeroși sportivi de elită, cu performanțe remarcabile la nivel mondial și european, s-au înscris la startul ediției din acest an.

 

H3RO by TriChallenge powered by Telekom Sport este un eveniment finantat de Primaria Municipiului Constanta si organizat de ACS SMARTATLETIC, valoare totala a proiectului este de 538 500 lei.

 

 

Astfel, lista celor care vor lua startul îi include pe:

 

  • Yuliya Yelistratova, feminin, Ucraina, câștigătoare a Campionatului European U23, a Campionatului Mondial de Aquatlon în 2009 și a aurului la ETU Triathlon Premium European Cup în 2016
  • Samuel Dickinson, masculin, Marea Btritanie, câștigător al ETU Triathlon European Cup and Baltic Championships în 2019, ETU Aquathlon European Championships în 2018, ETU Triathlon U23 European Championships în 2017, ETU Triathlon Junior European Cup în 2016 și ETU Triathlon European Championships în 2016
  • Felix Duchampt, masculin, sportiv de origine franceză, în curs de naturalizare pentru a reprezenta România, câștigător al ASTC Sprint Triathlon Asian Cup în 2019, ITU Triathlon World Cup Final B Elite în 2019 și ETU Triathlon European Cup în 2014

 

Lor li se alătură și Antoanela Manac, cea mai bine clasată sportivă din România în clasamentele internaționale, câștigătoare a ASTC Triathlon Asian Cup în 2019 și a ETU Aquathlon European Championships în 2018. Antoanela Manac a ocupat, pe parcursul acestui an, și poziția secundă la ASTC Sprint Triathlon Asian Cup and Central Asian Championships și ETU Aquathlon European Championships.

 

Pe lângă pasionații de triatlon din Romînia, la startul competiției și-au confirmat, deja, prezența sportivi din Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Moldova, Namibia, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria.

 

Organizatorii estimează că evenimentul va grupa, la start, peste 1.200 de sportivi din 30 de țări din întreaga lume. Competiția va îngloba două Campionate Naționale, o Cupă a României și o Cupă Europeană, în intervalul 20-22 septembrie.

 

Anul acesta aduce și două Campionate Naționale în cadrul festivalului de triatlon ce va avea loc în Mamaia: Distanță Half și Supersprint. De asemenea, competiția va găzdui și Cupa României la Aquathlon.

 

Mai mult, H3RO by TriChallenge își consolidează relevanța la nivel continental și devine, anul acesta, gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.

 

Probele de triatlon pe Distanța Half reprezintă, totodată, și ultima etapă din circuitul Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică și proba sprint sunt parte din circuitul Triathlon Series Events și Romanian Triatlon Series, H3RO by TriChallenge fiind chiar ultima etapa din aceasta serie

 

Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene, punând astfel România pe harta europeana a competițiilor majore de triatlon.

 

 

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org. H3RO by TriChallenge este un eveniment organizat de către smartatletic.

Samuel Dickinson

Foto Copyright: David Pearce

Related Posts

Leave a comment