Raspuns contestatii Trichallenge Mamaia 2018

 

In urma constestatiilor primite legate de competitia de sambata 15.09.2018 din cadru Trichallenge Mamaia 2018, va comunicam ca am verificat urmatoarele:

* rezultatele oferite de firma de cronometraj care a fost contractata pentru evenimentul nostru

*cronometrajul manual, unde s-a inregistrat ordinea sosirii

*pozele de la finish

In urma acestei analize am depistat urmatoarea eroare:

In cadrul curselor de sambata, 15.09.2018, din cadrul  TriChallenge Mamaia, din cauza unor dificultati la alimentarea cu energie electrica a covoarelor intermediare, am avut o desincronizare a ceasurilor de la sistemul de cronometrare. Din acest motiv au aparut erori la timpi pe turele de ciclism si alergare.

 

Aceste erori, au avut ca efect si reactualizarea de mai multe ori a clasamentului. Rezultatele care ramaneau cu statusul „Started” in momentul in care erau validate turele si erau trecute ca Finished, decalau pentru unii concurenti pozitia in clasament in jos.

 

La eveniment, au fost validate rezultatele pentru concurentii aflati pe podium. Din pacate, dintr-o eroare Stafeta Sprint 5026 Tandem Arena a fost trecuta pe podium desi nu efectuase toate turele la ciclism. Acest lucru a fost remediat si urmeaza a lua legatura cu stafeta de pe locul 3 pentru a remedia situatia.

 

Aceste erori, au avut ca efect si reactualizarea de mai multe ori a clasamentului.

 

In aceste zile au fost reverificate toate rezultatele in ce priveste numarul de ture si astfel urmatoarele rezultate au fost trecute ca DNF (Did Not Finish):

 

Olimpic

176 Florin Jianu

232 Lucian Radu

 

Sprint

661 Dan Tanase

578 Ionut Neag

 

Stafeta Sprint

5026 Tandem Arena

In acest moment clasamentele numai sunt provizorii ci sunt finale.

 

Legat de situatia participantilor minori de la proba de stafeta sprint, va comunicam urmatoarele:

In regulament, este o eroare pe care ne-o asumam si anume regulamentul este ambiguu, nu este foarte clar formulat ca restrictia de varsta de 17 ani nu se aplica  si pentru proba de stafeta sprint, asa cum este normal, fapt care va fi reglementat la urmatoarea revizuire a regulamentului. Stafeta sprint, in mod normal nu are aceeasi restrictie de varsta, fiind o singura proba per participant, asadar presiunea este mult mai mica pentru minor decat proba sprint individual unde restrictia se aplica.

In concluzie, nu consideram ca ar fi normal sa descalificam stafetele in a caror componenta au fost minori doar pentru ca noi organizatorii nu am fost clari in exprimare in regulament. Consider ca ei sunt viitorul si nu ar fi drept sa le “taiem aripile”, nu este conform valorilor si normelor noastre si sunt sigur ca niciun club sportiv nu  este departe de aceste valori si nu isi doreste sa castige cu orice pret. 

Nu in ultimul rand mentionam ca probele de stafeta atat la TriChallenge cat si la alte competitii de triatlon atat din tara cat si din strainatate nu au ca scop competitivitatea si inversunarea ci distractia, buna dispozitei si atragerea de oameni noi in probele individuale.

Atat la TriChallenge unde am organizat Campionatul National de triatlon sprint cat si la competitiile organizate sau sanctionate de FRTRI, in nici un an, nu s-a organizat campionat national de stafeta sprint, supersprint sau olimpica deoarece FRTRI, ITU si ETU nu recunoaste aceasta ramura sportiva, desfasurata sub aceasta forma.

Cu stima, 

Vlad Constantin Stoica,

Presedinte ACS Smart Atletic

 

 

 

Related Posts

Leave a comment