Smart Atletic sustine proiectul Let’s do it, ROMANIA 2011

Cel mai mare proiect de implicare sociala din tara, “Let`s Do It, Romania!”, se va organiza si anul acesta. Ziua de Curatenie Nationala este pe 24 septembrie!

Au mai ramas numai cateva zile.

Daca nu ati auzit de LDIR, va puteti face o idee in cele ce urmeaza si va sfatuim sa va implicati.

  • peste 200 000 de voluntari au participat la curatenia de pe 25 septembrie
  • peste 550 000 de saci de deseuri au fost stransi
  • 5 autoritati centrale si peste 2.000 de autoritati locale au fost implicate pe parcursul proiectului
  • 1289 organizatori la nivel national (60 organizatori nationali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeteni si 1145 organizatori locali)
  • peste 294 parteneri de logistica (salubrizare, valorificare si depozitare)
  • peste 350 companii
  • peste 255 ONG-uri
  •  

Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri). Fiecarui voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judet, dar si alocarea resurselor in zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

 

Anul acesta, “Let`s Do It, Romania!” isi propune sa depaseasca recordul stabilit anul trecut si sa mobilizeze 500 000 de voluntari. Echipa de proiect beneficiaza de suportul mai multor parteneri de elita, recunoscuti pentru profesionalism in ariile lor de expertiza: Institutul Roman de Training si Ascendis (training), Asociatia Romana de Salubritate, Urban si Romprest (logistica), Friends (advertising). De asemenea, Comunitatea “Let`s Do It, World!” este sustinuta oficial de Parlamentul European.

In afara obiectivului evident, curatarea tarii de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

Leave a comment