Smart Atletic va recomanda editia iulie-august Men’s Health

Si avem cel putin 2 motive pentru asta: unul se numeste Rafael Nadal, iar celalalt – Tomi Coconea (doi sportivi deosebiti)

Rafael Nadal, castigatorul a zece titluri de Mare Slem povesteste cum este sa ajungi in varf. Tomi Coconea, romanul care n-a ratat nici o editie a celei mai spectaculoase aventuri din lume, X-Alps, vrea s-o castige anul acesta. El povesteste pentru Men’s Health cum s-a pregatit. In plus, vara asta te poti mentine in forma cu recomandarile Men’s Health indiferent ce destinatie de vacanta alegi. Revista este pe piata incepand cu data de 7 iulie.

 

Nadal in Men’s Health: as fi fost numarul 1 demult, dar Roger a facut lucrurile mai dificile

Niciodata un tenisman spaniol nu a ajuns asa de departe si nici nu a reusit sa se transforme intr-un idol, asa cum este cazul lui Rafael Nadal. Men’s Health publica in editiea iulie-august un interviu cu Rafa Nadal, liderul tenisului masculin mondial.

Dintre toate victoriile tale, care te-a bucurat cel mai tare?

„Sunt multe, din fericire, si ar fi dificil sa aleg doar una. Prima Cupa Davis a fost ceva special, ca si titlurile castigate la turneele de Mare Slem. Fiecare a fost important la momentul respectiv. Si titlurile castigate acasa, la Barcelona sau Madrid, pentru ca au fost disputate in Spania. Mai exista si turneele speciale, cum ar fi cel de la Monte Carlo”

Marele tau rival a fost Roger Federer. Pana la ce punct cariera unui tenisman este conditionata de rivali?

(….) „Dupa numarul de puncte castigate, as fi putut fi numarul 1 mai demult, dar Roger a facut lucrurile mai dificile. Cine stie, poate as mai fi castigat vreun titlu daca nu as fi avut un oponent ca el (….)”.

 

Tomi Coconea, singurul roman care participa la Red Bull X-Alps

In 2011 Tomi Coconea participa pentru a 5-a oara la Red Bull X-Alps, o competitie de anduranta, cunoscuta ca fiind cea mai spectaculoasa cursa de aventura din lume. Romanul care n-a ratat nici o editie X-Alps, vrea s-o castige anul acesta. Cum? Afla din Men’s Health!

Pe 17 iulie 2011, marea cursa Red Bull X-Alps va decola din Salzburg, Austria, de data aceasta cu 32 de participanti la bord. Va trece prin cele opt puncte de control de pe traseu, pentru a ateriza, dupa 865 de kilometri, in Monaco. Dupa 48 de ore de la sosirea primului competitor, concursul va fi declarat incheiat.

“Acum ma simt mai pregatit ca niciodata. De altfel, am lasat aproape totul deoparte pentru a ma concentra mai bine decat in trecut pe concursul din Alpi”, spune Tomi pentru Men’s Health.

In 2009, organizatorii X-Alps au fost contrariati de performanta lui Coconea “Am alergat la X-Alps si 170 de kilometri fara oprire, prin cele mai inalte pasuri (n.r.: aflate la o inaltime de peste 3.000 de metri) din Elvetia. Organizatorii erau contrariati, credeau ca m-am dopat, dar testul a dovedit contrariul”, povesteste el.

Tomi Coconea este printre putinii sportivi care au participat la cinci editii X-Alps. Un singur alt sportiv se poate mandri cu o astfel de performanta, italianul Andy Frotscher –care se pregateste pentru a cincea, si vrea sa invinga.

In Men’s Health, editia iulie-august, Tomi Coconea povesteste cum a inceput aceasta aventura, prin ce experiente a trecut si ce asteptari are anul acesta. Revista este pe piata incepand de astazi, 7 iulie.

Mult succes, Toni si din partea noastra!

Mai multe detalii gasiti pe site: www.menshealth.ro

Toni Coconea Foto: Red Bull Photo Files

Leave a comment