Tot ce trebuie sa stii despre probele de triatlon de la Trichallenge

 

Draga participant ne bucuram ca faci parte din familia noastra!

 

Editia aniversara TriChallenge se apropie cu pasi repezi, 10 ani au trecut parca intr-o clipa!

In acest mail gasiti toate informatiile necesare pentru o buna desfasurare a cursei, te rog sa-l parcurgi cu atentie

PROGRAM

Vineri, 14 septembrie

 • 14:00 – 22:00 Predare kituri de start in Parcarea Primariei din fata Hotelului Rex
 • 21:00 – 22:00 Sedinta tehnica in Parcarea Primariei din fata Hotelului Rex

 

La preluarea kitului de start te rugam sa vii cu declaratia pe propria raspundere completata si semnata. Ai primit-o pe email la validarea inscrierii. Daca nu o ai, o poti descarca de AICI

Poti prelua kitul pentru colegi/prieteni, conditia este sa ai declaratia pe propria raspundere completata si semnata in original si o copie dupa actul de identitate al persoanei pentru care ridici kitul.

In cazul stafetei, un membru poate ridica kitul pentru toata echipa, conditia este sa aiba declaratia completata si semnata in original de fiecare membru, insotita de o copie dupa buletin.

Important! Potrivit Regulamentului Federatiei Romane de Triatlon, fiecare concurent trebuie sa posede licenta FRTRI. Cei care nu detin licenta anuala trebuie sa achite o taxa de licenta de eveniment in valoare de 10 lei. Taxa se poate achita online (click aici) sau in cadrul sesiunii de predare de kituri. Participantii inscrisi in stafeta NU achita aceasta taxa.

Sambata, 15 septembrie

 

 • 07:30-08:45 intrarea si depozitarea echipamentului in zona de tranzitie. Intrarea in tranzitie atat la depunere cat si la ridicarea bicicletei se face pe baza numarului de alergare si a bratarii. Dupa 8:45 accesul in tranzit se inchide. Bicicletele se depun in acest interval orar de catre toti participantii, indiferent de ora la care iau startul.
 • 9.00 Start Supersprint individual
 • 9.20 Start Sprint (individual + stafeta + Campionat National)
 • 10:10+ Start Olimpic individual
 • 11:00 Start Olimpic stafeta (limita de timp iesire de la proba de bicicleta = 2h30; total = 4h)
 • 14:00 – 16:00 Ridicarea bicicletelor ai a echipamentului din tranzitie. Echipamentul poate fi ridicat pana cel tarziu ora 16:30.
 • 16:00 Festivitatea de premiere

TRASEU

Detalii complete despre traseu gasiti pe pagina: trichallenge.ro/info-participanti/traseu/

 

DISTANTE

 

Proba de inot se va desfasura si anul acesta in mare (pentru un plus de spectacol si siguranta), cu start australian (in alergare, de pe plaja).

Proba de bicicleta se va desfasura pe sensul de mers spre Constanta.

Proba de alergare se va desfasura pe PROMENADA

Distanta de la punctul de iesire din apa pana in zona de tranzit, unde sunt bicicletele, este de aprox. 450 m. Pentru a ajunge in zona de tranzitie veti trece peste pasarela.

Proba de Ciclism – Draft Legal

IMPORTANT 1.0!

Incepand din 2018, TriChallenge este draft legal. Astfel ca este permisa folosirea doar a bicicletelor de sosea standard (deci fara biciclete de contratimp, fara schimbatoare si frane pe aerobare si roti pline – numărul minim de spiţe fiind de 12 spiţe/roată). Folosirea aerobarelor tradiţionale va fi permisă.

IMPORTANT 2.0!

Va reamintin ca in cadrul curselor de sambata de la Trichallenge biciletele de contratimp nu vor fi permise, fiind o cursa draft-legal.

 

Info neopren/temperatura apei

Decizia legata de utilizarea neoprenului se va face in functie de regulamentul competitional ITU:

Daca temperatura apei are peste 22 de grade este interzisa folosirea neoprenului, iar daca va fi sub 16 grade este obligatorie folosirea neoprenului. In anii trecuti, apa avut in medie 20 de grade, cel mai putin au fost 18.5 grade.

 

Temperatura apei la 13 septembrie: apa marii avea 21 de grade la mal. Temperatura se va masura si cu o zi inainte de competitie (veti afla detalii la sedinta tehnica), dar masuratoarea oficiala si decizia finala in legatura cu neoprenul se va face cu 1 ora inainte de primul start. Puteti verifica temperatura live si pe http://iswim.rmri.ro/maps/maps1.shtml

REZULTATE

Rezultatele vor fi transmise in timp real pe site-ul evenimentului, sectiunea Rezultate –  www.trichallenge.ro/rezultate.

KITUL DE PARTICIPARE

Kitul pentru probele de triatlon contine:

 • Tricou tehnic Intersport
 • Sportstickers
 • Bidon Power Bar
 • Baton Power Bar
 • Casca de inot din latex
 • Medalie Finisher
 • 5 puncte de cronometraj
 • 4 puncte medicale
 • 10 puncte de refresh

 

PREMIERE

 

Festivitatea de premiere va incepe la ora 16.00 si se va desfasura in Parcarea Primariei Constanta din fata Hotelului Rex. Detalierea categoriilor si premiilor oferite o gasiti in pagina de mai jos: trichallenge.ro/triatlon/categorii-si-premii/

Restrictii trafic

Pentru buna desfasurare a competitiei, in ziua de sambata, se va impune urmatoarea restrictie de trafic in statiune:

– intre 8:30 si 14:00 – traficul va fi restrictionat intre On Plonje JR si Hotel Rex pe cele trei benzi din sensul Navodari spre Constanta, astfel ca traficul auto se va desfasura temporar pe doua benzi pentru sensul Constanta – Navodari si o singura banda pentru sensul Navodari spre Constanta.

Related Posts

Leave a comment