Triathlon Challenge Mamaia, 2009. Editia I

2009 este anul in care am dat primul start la Triathlon Challenge. Putin peste 100 de participanti (cunoscatori, veterani ai triatlonului si in cea mai mare parte amatori) s-au intrecut intr-o competitie frumoasa la mare in cele 3 probe: olimpica, sprint si stafeta.

Multi romani au auzit atunci prima oara acest cuvant: triatlon. Pentru unii desemna ceva mai mult vag decat concret: ceva cu 3. Pana in 2009, concursurile de triatlon au fost o raritate si se adresau in special sportivilor cunoscatori (ca sa nu folosim termenul avansati).

 

Triathlon Challenge a venit cu un concept prietenos, invitand in joc oamenii obisnuiti si transformand acest sport intr-unul accesibil oricui. Oricui avea chef de niste miscare in aer liber, oricui avea chef sa inoate, sa alerge si sa mearga cu bicicleta – organizat. Adaugand si latura competitionala, aceasta iesire organizata, in grup, a capatat o miza.

Pentru primul an de Triathlon Challenge, spunem noi, miza a fost sa facem triatlonul un sport tangibil, de care sa auda cat mai multi romani si care sa poata trezi interesul acestora.

Un rol foarte important l-au jucat sponsorii si partenerii nostri. Orange Romania a acceptat aceasta provocare. A fost sponsorul principal al unei competitii ce urma sa fie crescuta. In 2010 a ramas alaturi de noi. In 2011 se va intampla la fel.

Related Posts

Leave a comment